Kopenhagen | Vanaf het water gezien

Maandag, 31 oktober 2022 | Aan het eind van deze heerlijke dag was ik van plan om voor morgen alvast een ticket te reserveren voor een boottocht door de kanalen van Kopenhagen, de Grand Canal Tour. Was het vanmiddag heel druk bij het loket van een van de twee opstappunten waar je de tickets moet kopen, echter nu stond er nauwelijks iemand.

Kopenhagen | Nyhavn gezien vanaf het water

Kopenhagen | Nyhavn gezien vanaf het water

Op mijn vraag of er vandaag aan het einde van de dag nog rondvaarten plaats vonden kreeg ik een bevestigend antwoord.  Waarop ik besloot om vandaag met de rondvaartboot te varen. Ik hoefde nog geen 10 minuten te wachten om op de rondvaartboot te stappen.

Kopenhagen | Operagebouw gezien vanaf het water

Kopenhagen | Operagebouw gezien vanaf het water

De rondvaart duurt iets langer dan een uur maar is van begin tot eind prachtig om mee te maken. In grote lijnen vaar je van het opstappunt naar het tweede opstappunt in Nyhavn, de Kleine Zeemeermin, het nieuwe Operagebouw, door de wijk Christiania naar het Black Diamond (Bibliotheek) en het Blox gebouw en weer terug naar het opstappunt. 

Kopenhagen | Voetgangersbrug en Black Diamond gezien vanaf het water

Kopenhagen | Voetgangersbrug en Black Diamond gezien vanaf het water

De film van deze rondvaart laat zien hoe prachtig Kopenhagen van het water is. Na afloop – het is inmiddels echt donker – loop ik terug naar mijn hotel nagenietend van deze dag in Kopenhagen.

Kopenhagen | Blox gebouw gezien vanaf het water

Kopenhagen | Blox gebouw gezien vanaf het water

Klik hier voor een foto impressie, hier voor de film van de rondvaart en hier voor alle foto’s van de rondvaart. 

Foto impressie

Film rondvaart

Foto’s

Top

Geef een reactie