Kopenhagen | Beelden, ceremonies en kleuren

Maandag, 31 oktober 2022 | Mijn programma voor vandaag is behoorlijk vol met bezoeken aan diverse landmarks van Kopenhagen die ook nog eens redelijk ver uit elkaar liggen. Vandaar dat ik vandaag volop gebruik maak van de Hop On Hop Off bus.

Kopenhagen | Mist in de ochtend

Kopenhagen | Mist in de ochtend

Vanuit mijn hotel loop ik door de mist dwars door de stad naar Botanisk Have, de botanische tuin. Onderweg bezoek ik een kerk en een leuk hofje dat behoort tot de Universiteit van Kopenhagen.

Kopenhagen | Botanische tuin

Kopenhagen | Botanische tuin

Vanuit de Botanische tuin neem ik de bus naar paleis Amalienborg waar stipt om 12:00 uur de ceremonie start die behoort bij het protocol van de wisseling van de wacht. Deze ceremonie neemt ongeveer 45 minuten in beslag.

Kopenhagen | Wisseling van de wacht bij paleis Amalienborg

Kopenhagen | Wisseling van de wacht bij paleis Amalienborg

Vervolgens loop ik naar de waterkant en volg deze tot ik bij de Gefionfontein aankom.  Daarna loop ik verder om een bezoek te brengen aan de Kleine Zeemeermin, het ultieme beeld dat bij Kopenhagen hoort.

Kopenhagen | Gefionfontein

Kopenhagen | Gefionfontein

Vervolgens stap ik weer op de bus voor een bezoek aan Nyhavn, een van de vele landmarks van Kopenhagen met zijn gekleurde huizen. Daarna loop ik via Strøget – de winkelwandelstraat – naar Slot Christiansborg.

Kopenhagen | Nyhavn

Kopenhagen | Nyhavn

Het begint inmiddels te schemeren en maak ik een rondvaart door de kanalen van Kopenhagen. Klik hier voor de publicatie over de rondvaart door de kanalen van Kopenhagen.

Kopenhagen | Beursgebouw

Kopenhagen | Beursgebouw

Klik hier voor een foto impressie, hier voor de film over de wisseling van de wacht, hier voor de film van de stadswandeling naar Gefionfontein naar de Kleine Zeemeermin en de wandeling van Nyhavn naar Slot Christiansborg en hier voor de foto’s tot aan de rondvaart. 

Foto impressie

Film | Amalienborg, wisseling van de wacht

Film | Wandeling door Kopenhagen

Foto’s

Top

Geef een reactie