Kopenhagen | De meest leefbare stad ter wereld

Zondag, 30 oktober 2022 | Gisteravond ben ik met de trein aangekomen in Kopenhagen (København)voor een korte vakantie in de meest leefbare stad ter wereld. Kopenhagen is een stad met heel heel veel verschillende kanten naar zal blijken.

Kopenhagen | Hoofdingang Tivoli Pretpark

Kopenhagen | Hoofdingang Tivoli Pretpark

Vanochtend al vroeg op pad. Eerst naar de Tourist information om mijn Kopenhagen Card op te halen. Vanuit mijn hotel loop ik erna toe en passeer het Station en het wereldberoemde attractiepark Tivoli (naar het schijnt heeft Walt Disney hier zijn inspiratie opgedaan voor Disney land/world).

Kopenhagen | Tycho Brahe Planetarium

Kopenhagen | Tycho Brahe Planetarium

De Tourist Information gaat pas om 10:00 uur open op zondag dus loop ik als eerste via het Axeltorv naar het Tycho Brahe Planetarium. Van hieruit loop ik terug naar de Tourist Information dat inmiddels open is. Na het inwisselen van mijn voucher ontvang ik mijn Kopenhagen Card waarmee je tal van voordelen krijgt in Kopenhagen (zo is bijv. alle openbaar vervoer en talloze musea gratis toegankelijk). Om gevoel bij Kopenhagen krijgen koop ik een twee daags busticket voor de Redline Hop On Hop Off bus en maak vandaag een volledige tour met de bus langs tal van bezienswaardigheden die Kopenhagen rijk is.

Kopenhagen | Krigsmuseum

Kopenhagen | Krigsmuseum

Mijn hoofdbestemming voor vandaag is het “Krigsmuseet“. Via het Raadhuisplein en het Frederiksholms Canal loop ik erna toe. Het “Krigsmuseet” is een indrukwekkend museum dat ingaat op het verleden en heden van de verschillende Deense krijgsmacht onderdelen. Bij het verlaten van het museum kom ik midden in een demonstratie terecht van de milieu beweging.

Kopenhagen | Demonstratie Milieu Beweging

Kopenhagen | Demonstratie Milieu Beweging

Met zo’n 35.000 deelnemers is dit een behoorlijk grote demonstratie en wordt het meteen duidelijk dat duurzaamheid een belangrijk onderwerp is voor de Denen. Via een omweg – aan de andere kant van het water – loop ik terug naar mijn hotel, waarbij een aantal architectonische parels te zien zijn zoals de “Black Daimond”, de nieuwe voetgangers- fietsbrug en het “Blox gebouw” – ontworpen door de Nederlandse architecte Ellen van Loon – met daarin o.a. het Danisch Architecture Centre.

Kopenhagen | Voetgangers- fietsburg

Kopenhagen | Voetgangers- fietsburg

De eerste indruk van Kopenhagen is dat het nog moeilijk wordt om te kiezen wat te bezoeken en wat niet.

Klik hier voor een foto impressie, hier voor de film van de Hop On Hop Off Bus Tour en hier voor de foto’s van de eerste dag in Kopenhagen.

Foto impressie

Film Hop On Hop Off bustour

Foto’s

Top

Geef een reactie