Venlo | Mystiek in het Limburgs Museum

Donderdag, 27 oktober 2022 | Vanmiddag hebben wij een bezoek gebracht aan de tentoonstelling “Mystiek – Rituelen. Verstilling. Extase” die momenteel in het Limburgs Museum te zien is. Op de website van het Limburgs Museum wordt de tentoonstelling met de navolgende tekst ingeluid “De tentoonstelling laat zien hoe de mens al eeuwenlang probeert de alledaagse werkelijkheid te ontstijgen.

Venlo | Limburgs Museum | Mystiek - Rituelen

Venlo | Limburgs Museum | Mystiek – Rituelen

Door gebed en meditatie, door rozenkransen, muziek, geuren en yogaposes, door pelgrimstochten, bedwelmende dans en drank of drugs: we blijven hopen op ‘meer’. In Mystiek loop je door drie ruimtes die elk met een eigen sfeer de zintuigen prikkelen. Van rituelen via verstilling naar extase”.

Venlo | Limburgs Museum | Mystiek - Verstilling

Venlo | Limburgs Museum | Mystiek – Verstilling

Als je de tentoonstelling volgt dan loopt deze van bekende symbolen naar uiteindelijk conceptuele kunst rondom het onderwerp. Op de tentoonstelling zijn bekende voorwerpen te zien die je automatisch koppelt aan de titel van de tentoonstelling.

Venlo | Limburgs Museum | Mystiek - Extase

Venlo | Limburgs Museum | Mystiek – Extase

Daarnaast zijn er prachtige voorwerpen te zien die je niet automatisch aan het onderwerp mystiek koppelt.

Klik hier voor een foto impressie en hier voor de foto’s* van de tentoonstelling “MystiekRituelen. Verstilling. Extase

*De foto’s zijn gemaakt met een iPhone 13 Pro Max.

Foto impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie