Hannover | Stad met veel gezichten

Vrijdag, 30 september 2022 | De komende dagen bezoek ik Hannover, de hoofdstad van van de Duitse deelstaat Nedersaksen. Ik reis met de trein naar Hannover. Na kwartier te hebben gemaakt in het hotel loop ik in de tweede helft van de middag als eerste naar de Tourist Information die vlakbij het Centraal Station van ligt.

Hannover | Startpunt Roter Faden voor de Tourist Information

Hannover | Startpunt Roter Faden voor de Tourist Information

Door Hannover lopen een aantal uitgezette wandelroutes. Vandaag volg ik het spoor van de “Roter Faden“. Mijn wandeling van vandaag eindigt bij het indrukwekkende “Neues Rathaus” (nieuwe stadhuis) dat nog open voor bezichtiging is op het moment dat ik er aan kom.

Hannover | De centrale hal van het Nieuwe Stadhuis

Hannover | De centrale hal van het Nieuwe Stadhuis

Helaas ontbreekt mij de tijd om de  gebogen lift naar de top van koepel te nemen. Morgen haal ik dit in. Vanuit het Nieuwe Stadhuis loop ik terug naar het hotel.

Hannover | Een van de trapppenhuizen van het Nieuwe Stadhuis

Hannover | Een van de trapppenhuizen van het Nieuwe Stadhuis

Klik hier voor de foto film impressie en hier voor de foto’s van mijn eerste dag in Hannover.

Film impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie