Hannover | Roter Faden wandeling (deel 1)

Zaterdag, 1 oktober 2022 | Gisteren ben ik gestart met de “Roter Faden” wandeling die vandaag een vervolg krijgt – met een aantal extra’s – vanaf het punt waar ik gisteren gestopt ben, nl. bij het Neues Rathaus. Bij het station zoek ik een e-step en rij ermee via de oude binnenstad naar het Neues Rathaus.

Hannover | Beeldengroep ter hoogte van het parlementsgebouw

Hannover | Beeldengroep ter hoogte van het parlementsgebouw

Ik ben redelijk vroeg aanwezig en kan zonder wachtrij om hoog om de uitzicht platformen te bezoeken die zich op ca. 90 en 95 meter hoogte bevinden. Het is een rare gewaarwording om in lift die schuin omhoog gaat te stappen. Toentertijd technisch gezien een hoogstandje en vandaag de dag nog altijd een noviteit. De lift gaat via een kromming omhoog omdat hij min of meer het profiel van de koepel volgt.

Hannover | Plein voor het Neues Rathaus gezien vanuit 95 meter hoogte

Hannover | Plein voor het Neues Rathaus gezien vanuit 95 meter hoogte

Eenmaal boven aangekomen heb je een prachtig uitzicht over Hannover en de wijde omgeving. Via het park en de vijver achter het Neues Rathaus loop ik naar het Landes Museum Hannover en bezoek de tentoonstelling “Die erfindung de Götter” en andere vaste tentoonstellingen.

Hannover | Landes Museum Hannover

Hannover | Landes Museum Hannover

Via het park loop ik om de “Masteich” naar om de route van de Roter faden weer op te pikken. Vervolgens volg ik de route langs het riviertje de Leine en loop naar de die Nanas (kleurrijke karikaturale beelden van vrouwen).

Hannover | Ballhofplatz

Hannover | Ballhofplatz

Daarna loopt de route via “Am Hohen Ufer” naar de Kreuzkirche en de Ballhofplatz. Vervolgens bezoek ik het Historisches Museum Hannover. Pal naast het museum ligt het Leibnitzhaus met een prachtig kunstwerk ervoor. Vanuit hier door naar de Marktkirche.

Hannover | Doopvont Marktkirche

Hannover | Doopvont Marktkirche

Na mijn bezoek aan de indrukwekkende Marktkirche blijkt het weer compleet omgeslagen te zijn en word ik op een enorme hoosbui getrakteerd. Tijd om snel naar mijn hotel te lopen.

Hannover | Hoosbui

Hannover | Hoosbui

Klik hier voor de film foto impressie en hier voor de foto’s van mijn wandeling van vandaag door Hannover.

Film impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie