Venlo | Wandeling rondom de Venkoelen

Zondag, 18 september 2022 | De herfst is aantocht en dat is vandaag goed te merken tijdens mijn wandeling om de Venkoelen, bij tijd en wijle regent het behoorlijk en de lens drooghouden is een uitdaging. 

Venlo | De Venkoelen

Venlo | De Venkoelen

De Venkoelen is een waterplas in het natuurgebied Zwart Water. De waterplas ligt in een oude Maasbedding en is in de loop van duizenden jaren geleidelijk dichtgegroeid. In het begin van de 19e eeuw is de ontstane veenlaag door bewoners van het gebied eruit gehaald. De Venkoelen is bekend vanwege de paddentrek. In het voorjaar worden wegen hiervoor ‘s nachts afgesloten.

Venkoelen | Geleiding paddentrek (de horizontale zwarte band)

Venkoelen | Geleiding paddentrek (de horizontale zwarte band)

Klik hier voor een video impressie op basis van de foto’s. Klik hier voor de film en hier voor de foto’s die gemaakt zijn tijdens mijn wandeling rondom de Venkoelen met een GoPro Hero11 Black.

Film impressie op basis van de foto’s

Film

Foto’s

Top

Geef een reactie