Tegelen | Keramiekcentrum Tiendschuur

Zondag, 4 september 2022 | Deze publicatie gaat over onze fietstocht naar en bezoek aan het Keramiekcentrum Tiendschuur. Een keramiekmuseum met een keramiekatelier. Het centrum is gevestigd in de tiendschuur van Kasteel Holtmühle te Tegelen.

Keramiekcentrum Tiendschuur | Wisselexpositie "Kunstenaars kiezen kleur"

Keramiekcentrum Tiendschuur | Wisselexpositie “Kunstenaars kiezen kleur”

Het centrum komt voort uit de lange traditie van keramiekproductie, verbonden aan de beschikbaarheid van goede aardewerkklei in Tegelen. Deze productie begon al rond 100 tot 300 n. Chr. toen de Romeinen met Tegelse klei dakpannen (in het Latijn: tegulae) bakten.

Keramiekcentrum Tiendschuur | Portret

Keramiekcentrum Tiendschuur | Portret

Het is een verrassend museum met heel veel mooie keramiek. Naast de ambachtelijk gemaakte keramiek kun je ook keramiek zien die met behulp van een 3D printer is gemaakt. Verder biedt Keramiekcentrum Tiendschuur regelmatig workshops aan.

Keramiekcentrum Tiendschuur | 3D printer

Keramiekcentrum Tiendschuur | 3D printer

Klik hier voor een impressie, hier voor de film* en hier voor de foto’s* van onze fietstocht naar en bezoek aan het Keramiekcentrum Tiendschuur in Tegelen.

*Film en foto’s zijn gemaakt met behulp van een GoPro Hero9 Black.

Impressie

Film

Foto’s

Top

Geef een reactie