Egadische eilanden | Stuiteren met een RIB boot

Zondag, 21 augustus 2022 | De laatste vakantiedag hier in Trapani op Sicilië, het zal er een worden om niet snel te vergeten. Drie keer is scheepsrecht, na twee eerdere en vergeefse pogingen is het gisteravond gelukt om een boottocht naar en rond de Egadische eilanden te boeken.

Egadische Eilanden | De RIB boot wordt te water gelaten

Egadische Eilanden | De RIB boot wordt te water gelaten

Het wordt een boottocht in de categorie om nooit te vergeten. De tocht wordt namelijk gevaren met een RIB boot (RIB = Rigid Inflatable Boat) die voorzien is van een 250 Pk motor. Bij tijd en wijle loopt de snelheid op tot 45 km/uur….en dit is verrekte hard over water. Het is dan eigenlijk geen varen meer maar vooral over water stuiteren.

Egadische Eilanden | Stuiterend over het water in een RIB boot

Egadische Eilanden | Stuiterend over het water in een RIB boot

Samen met een andere boot varen we rondom de Egadische eilanden die voor de kust van Trapani liggen. Voordeel van deze vaartocht is de kleine groep, per RIB boot kunnen maximaal 12 mensen aan boord. De samenstelling van de groep bestaat uit jong en oud met verschillende nationaliteiten. 

Egadische Eilanden | Dobberen en zwemmen bij de eilanden

Egadische Eilanden | Dobberen en zwemmen bij de eilanden

Het is een heel andere tocht dan de massale boottochten die groepen van soms 100 mensen en meer groot zijn. Deze tocht bestaat uit varen c.q. stuiteren en dobberen voor de kust van de verschillende eilanden en dan lekker zwemmen op fantastisch mooie plekken voor de diverse eilanden, met een kleine groep.

Egadische Eilanden | De Amerigo Vespucci

Egadische Eilanden | De Amerigo Vespucci

Naast het dobberen zijn we naar twee grotten gezwommen en hebben we een rondje gevaren rond het opleidingsschip van de Italiaanse Marine, de Amerigo Vespucci. Dit is een zgn. Tallship met een lengte van 101 meter met drie enorme masten.

Egadische Eilanden | Dobberen en ontspannen voor de kust van de eilanden

Egadische Eilanden | Dobberen en ontspannen voor de kust van de eilanden

Aan boord werd tijdens de trip goed voor de innerlijke mens gezorgd. Mocht je overwegen om ooit een boottocht te maken naar de Egadische eilanden…overweeg dan ook eens een tocht met een RIB boot.

Egadische Eilanden | De power van een RIB boot

Egadische Eilanden | De power van een RIB boot

Klik hier voor een impressie en hier voor de foto’s van mijn stuiter tocht langs de Egadische eilanden. 

Impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie