Selinunte | Indrukwekkende tempels

Zaterdag, 20 augustus 2022 | Het inmiddels weer de voorlaatste dag van onze vakantie in Trapani op Sicilië. Hebben we gisteren het gebied noord-oostelijk van Trapani bezocht, vandaag gaat de tocht naar het zuid-oosten.

Salemi | Kasteel van Salemi

Salemi | Kasteel van Salemi

Via het binnenland rijden we via Salemi naar Selinunte. De ruïnes in het Archeologisch Park van Selinunte behoren tot de indrukwekkendste tempels in het Middenlandse Zeegebied. Selinunte werd ca. 650 voor Christus gesticht.

Selinunte | Tempel E

Selinunte | Tempel E

Het was destijds snel een machtige stad en bloeide van de handel en de kunst. Dit stak de vorsten van omliggende steden Segesta en Mosia. Deze vorsten gingen daarom een verbond met Carthago, dat de stad in 409 voor Christus met de grond gelijkmaakte.

Selinunte | Archeologisch museum

Selinunte | Archeologisch museum

Daarna is de oude stad in vergetelheid geraakt. In de 16e eeuw werd de stad weer ontdekt en geïdentificeerd. Eind 19de eeuw zijn de opgravingen gestart. Deze opgravingen hebben inmiddels een aantal indrukwekkende Dorische tempels blootgelegd. Vandaag de dag worden er nog steeds onderzoek gedaan en worden er opgravingen verricht.

Selinunte | Tempel C Akropolis

Selinunte | Tempel C Akropolis

Dit complex is zo ongelofelijk groot dat wij maar een beperkt deel van het totaal gezien hebben. Wat we gezien hebben is behoorlijk imponerend. Ongelofelijk waar men in die tijd toe instaat was. Na ons bezoek aan het archeologisch park hebben we een kort bezoek gebracht aan de standpromenade van het huidige Selinunte.

Selinunte | Badplaats gezien vanaf de Akropolis

Selinunte | Badplaats gezien vanaf de Akropolis

Klik hier voor een impressie en hier voor de foto’s van ons bezoek aan Selinunte. 

Impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie