Scopello | A piece of paradise

Vrijdag, 19 augustus 2022 | Dat het altijd goed is om een Plan B te hebben werd ons vandaag duidelijk. Aanvankelijk wilden we met de boot een rondvaart maken naar de Egadische eilanden net voor de kust van Trapani. Helaas alles was volgeboekt, mede doordat de rondvaartboten gisteren door de sterke wind niet konden uitvaren.

Luciano | Siciliaans landschap

Luciano | Siciliaans landschap

Ons Plan B bestond uit een autotocht door het prachtig ruige Siciliaanse landschap langs een aantal landmarks noord-oostelijk van Trapani. Als eerste wilden we een kasteel bezoeken waarvan we geen adres hadden, maar wel de coördinaten. De zoektocht liep op niets uit, wel kwamen we in het schattige dorpje Luciano terecht.

Castellammare Del Golfo | Siciliaans landschap

Castellammare Del Golfo | Siciliaans landschap

Vanuit hier zijn we naar Segesta gereden om de resten van een tempelcomplex te bezoeken. Echter de uitpuilende parkeerplaats en de wachtrij bij de kassa deden ons besluiten om meteen door te rijden naar Castellammare Del Golfo waar je vanaf de parkeerplaats bovenop de berg een prachtig uitzicht hebt over de stad met zijn baai en het achterland.

Scopello | Paradijselijk

Scopello | Paradijselijk

Als laatste brengen we een bezoek aan Scopello en dan met name aan het privé strand bij de Torre di Scopello. Dit strand met de Vasca della Regina “Badkuip van de Koningin” is werkelijk een stukje paradijs op aarde met fantastische panoramische uitzichten, en daar doet de bunker met mitrailleur die hier ook te vinden is boven op de rots niets aan af.

Scopello | Vasca della Regina

Scopello | Vasca della Regina

Klik hier voor een impressie en hier voor de foto’s van onze autorit door het prachtige Siciliaanse landschap en het bezoek aan Scopello.

Impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie