Trapani | Stad van havens, kerken, stranden en steegjes

Donderdag, 18 augustus 2022 | Trapani is een stad van havens, kerken en stranden met een prachtig oud centrum waar je als niet local gemakkelijk kunt verdwalen. De oude binnenstad van Trapani is een wirwar van straten en steegjes zonder ogenschijnlijk enige samenhang zal ik vandaag ontdekken tijdens  mijn stadswandeling door de oude binnenstad.

Trapani | Beelden die rond gedragen worden in de Heilige Week

Trapani | Beelden die rond gedragen worden in de Heilige Week

Tijdens mijn wandeling heb ik een aantal kerken* bezocht, verschillende havens – de haven met de veerboten, de vissershaven met zijn aanpalende visafslag en de jachthaven waar de plezier jachten en boten liggen – stranden en ben door de binnenstad gestruind. De stranden waren vandaag redelijk druk bezet, geen echte verrassing omdat het vandaag rond de 40 graden Celsius was. 

*De meest bijzondere kerk is de Chiesa Del Purgatorio, in deze kerk staan de beeldgroepen opgesteld die in de Heilige Week door Trapani gedragen worden.

Trapani | Vol strand

Trapani | Vol strand

Klik hier voor een impressie en hier voor de foto’s van mijn stadswandeling door het snikhete Trapani.

Impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie