Marsala | De stad van de Italiaanse eenwording

Woensdag, 17 augustus 2022 | Na mijn bezoek aan de zoutpannen van Trapani ben ik door gereden naar Marsala. Marsala geniet bekendheid om zijn Marsalawijn. De landerijen met de druivenranken vind je  rondom Marsala en ver daarbuiten.

Marsala | Herdenkingsmonument landing Garibaldi met zijn 1.000 roodhemden

Marsala | Herdenkingsmonument landing Garibaldi met zijn 1.000 roodhemden

Deze publicatie gaat voornamelijk over mijn bezoek aan het momument dat de landing in 1860 van Giuseppe Garibaldi met zijn 1.089 roodhemden in Marsala herdenkt. Vanuit hier veroverde hij heel Sicilië, dit werd het begin van de eenwording van Italië. Een stukje verder op bij het meest westelijke puntje van Sicilië is Capo Boeo, waar een archeologische zone ingericht is.

Marsala | Scheepsresten Punisch oorlogschip

Marsala | Scheepsresten Punisch oorlogschip

Uit de Romeinse tijd zijn er restanten te vinden van de oude stad Lilybaeum, en het Museo Archeologico Baglio Anselma  is er gevestigd. Topstuk van het museum is een Punisch oorlogsschip, dat waarschijnlijk in de Eerste Punische Oorlog in 241 v.Chr. tijdens de Slag bij de Egadische Eilanden door de Romeinen tot zinken is gebracht. Het werd in 1971 gevonden nabij Mozia. Verder herbergt het museum ook het Romeinse schip van Marausa dat voor de kust van Trapani werd gevonden en dat sinds april 2019 voor museumbezoekers te zien is.  

Trapani | Net voor zonsondergang

Trapani | Net voor zonsondergang

Klik hier voor een impressie en hier voor de foto’s van mijn bezoek aan Marsala.

Impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie