Trapani | De zoutpannen van Trapani

Woensdag, 17 augustus 2022 | Het programma voor vandaag bestaat uit twee onderdelen, nl. eerst een bezoek aan de zoutpannen van Trapani en vervolgens het bezoek aan Marsala. Deze publicatie gaat over het bezoek aan de zoutpannen van Trapani met de restanten van zijn authentieke molens.

Trapani | Maria Stella zoutpan molen

Trapani | Maria Stella zoutpan molen

De zoutpannen liggen in een natuurreservaat ten zuiden van de stad. Een zoutpan is een kunstmatig bekken dat is aangelegd om zout te winnen uit zeewater. Het Zeewater wordt in grote bekkens geleid, waar het water door natuurlijke verdamping verdwijnt en het zout achterblijft, waarna het kan worden gewonnen.

Trapani | Natuurreservaat

Trapani | Natuurreservaat

Klik hier voor een impressie en hier voor de foto’s van mijn bezoek aan de zoutpannen van Trapani.

Impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie