Erice | Castello di Venere

Dinsdag, 16 augustus 2022 | Onze hoofdbestemming voor vandaag het Castello di Venere (Venus Kasteel) in Erice bovenop de 750 meter hoge Monte San Giulliano net buiten Trapani.

Trapani | Passagiersterminal haven Trapani

Trapani | Passagiersterminal haven Trapani

Echter als eerste breng ik de vroege ochtend, profiterend van de ochtend koelte een bezoek aan de haven van Trapani en dan met name het deel waar de verschillende terminals voor de veerboten liggen. 

Trapani | Catedrale S. Lorenzo Madonna di Trapani

Trapani | Catedrale S. Lorenzo Madonna di Trapani

Vervolgens wandel ik naar de Catedrale S. Lorenzo die om de hoek bij ons appartement ligt. In de kerk is men al druk bezig met het optuigen van het Maria altaar dat vandaag door de straten van Trapani gedragen zal worden tijdens het feest van de Madonna di Trapani.

Erice | Uitzicht over Trapani

Erice | Uitzicht over Trapani

We wilden gebruik maken van de kabelbaan om naar Erice te gaan…helaas pindakaas, de kabelbaan is tot vanmiddag gesloten. Dan maar met de auto omhoog naar Erice. Achteraf gezien waren we blij dat de kabelbaan gesloten was. De weg omhoog naar Erice is een prachtige weg met heel veel haarspeldbochten  en prachtige uitzichten over Trapani en de verre omtrek.

Erice | Castello di Venere

Erice | Castello di Venere

Eenmaal in Erice aangekomen lopen we door de Stadspoort omhoog naar het Castello di Venere. Van hieruit heb je een prachtig uitzicht over de weide omgeving. Vervolgens lopen we door het oude centrum van Erice en bezoeken een aantal kerken waarvan de een nog mooier is dan de ander.

Erice | Uitzicht Castello di Venere

Erice | Uitzicht Castello di Venere

Het is ongelofelijk dat zo’n klein dorpje zoveel prachtige kerken heeft. Zoals je in de foto’s kunt zien was het behoorlijk druk in Erice. Het is dan ook werkelijk een prachtig dorpje met ontzettend veel historie en ondanks de drukte zeker een bezoek meer dan waard.

Erice | Chiesa Madre Di Erice

Erice | Chiesa Madre Di Erice

Klik hier voor een impressie en hier voor de foto’s van ons bezoek aan Erice. 

Impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie