Helsinki | Jongeren cultuur op Tar Island, Tervasaari Jams

Zaterdag, 6 augustus 2022 | Inmiddels bijgekomen van het programma van vanochtend- middag wandel ik naar Tar Island. Tar Island is een klein eilandje dat je te voet kunt bereiken. Het eiland is genoemd naar een magazijn van waar uit teer geëxporteerd werd.

Helsinki | Zonsondergang

Helsinki | Zonsondergang

Vanuit de verte hoorde ik al muziek uit de richting van het eiland over het water schallen. Eenmaal aangekomen op het eiland beland ik zowaar weer in een culturele activiteit weliswaar van een andere orde dan die van vanochtend- middag desalniettemin, cultuur van de jongerenmuziek van deze tijd. Achteraf blijkt dit het een door Scope Tervasaari Jams Festival te zijn. Wil je meer informatie over Scope, klik dan hier.

Helsinki | Jongerencultuur op Tar Island, Tervasaari Jams

Helsinki | Jongerencultuur op Tar Island, Tervasaari Jams

Ik moet zeggen dat het bij tijd en wijle mooie herrie was want het volume stond op standje allerhoogst. Naast het fotograferen van de deelnemers ben ik ook een rondje om het eiland gelopen. Het uitzicht vanaf het eiland bij een ondergaande zon richting de vloot ijsbrekers die er voor anker ligt en het centrum van Helsinki is adembenemend mooi.

Helsinki | IJsbrekervloot bij zonsondergang

Helsinki | IJsbrekervloot bij zonsondergang

Rond 22:30 uur is de muziek afgelopen en loop ik richting de haven en het Senaatsplein waar de gebouwen en de omgeving heel mooi aangelicht zijn. Wederom stap ik op een e-step en rij naar mijn appartement voor een welverdiende nachtrust.

Helsinki | Aangelichte attracties

Helsinki | Aangelichte attracties

Klik hier voor een impressie en hier voor de foto’s van Tar Island en de aangelichte stad.

Impressie

Foto’s

Scope

Onderstaande informatie over de achtergrond van dit festival ontving ik via een van de bestuursleden van Scope waarmee ik tijdens het festival in gesprek omdat zij mij zag fotograferen.
 
“In case you would like to add some information about our event to your post, I can tell you a little bit about us. We are Scope, a collective of 19-24-year-olds who love to share the joy of music to others. The purpose of our events is to elevate young talented artists and ensembles from the Helsinki underground music scene into the awareness of a larger crowd, as well as creating a fun and welcoming community for youth to enjoy. It all started a year ago on this same island. The summer of covid, and all pubs and events were closed. We felt the frustration in our community, and decided to take matters into our own hands. During that summer we organized 3 underground events like this one at Tervasaari (Tar Island). Event by event we grew and progressed not only in our visitor amount but also our professionality and artists. After that summer, the idea of creating events to support these small but talented artists and create a community behind it was born.
 
Now we are doing it legitimately and were supported by the Helsinki city to organize this free night called Tervasaari Jams (in english Tar Island Jams). What a year it has been! You can also check out our instagram and website for our previous events. If you could add the link to your post that would be awesome.”
 
Top

Geef een reactie