Helsinki | Suomenlinna

Zondag, 7 augustus 2022 | De laatste dag van mijn vakantie in Helsinki. Een stad die mij elke dag opnieuw verbaast heeft in positieve zin qua cultuur, natuur, mensen en architectuur. Het lijkt wel alsof in Finland – en dan met name in Helsinki – deze onderdelen op een bijzondere wijze in elkaar vallen met als gevolg een bijzonder harmonisch geheel.

Helsinki | Onderweg naar Suomenlinna

Helsinki | Onderweg naar Suomenlinna

Vandaag zal dit wederom bevestigd worden tijdens mijn bezoek aan Suomenlinna, een eilanden groep van 6 eilanden vlak voor de kust van Helsinki. Van deze 6 eilanden heb ik 4 bezocht, ze zijn onderling via bruggen met elkaar verbonden.

Helsinki | Praalgraaf architect kustverdediging Suomenlinna

Helsinki | Praalgraaf architect kustverdediging Suomenlinna

Als je vanuit Helsinki met veerboot naar Suomenlinna oversteekt kom je aan op het eiland dat de naam aan de groep eilanden geeft. Als eerste heb ik de eilanden Pikku-Musta met zijn Marine Academie “Merisotakoulu” (niet toegankelijk) en Länso-Musta met zijn verdedigingswerken uit lang vervlogen tijden bezocht.

Helsinki | Verdediging Suomenlinna

Helsinki | Verdediging Suomenlinna

Vervolgens heb ik Suomenlina met zijn kerk en museum bezocht. Daarna heb ik het grootste eiland met zijn prachtige kustlijn, verdedigingswerken en fort bezocht.

Helsinki | Prachtige kust Suomenlinna

Helsinki | Prachtige kust Suomenlinna

Via een omweggetje ben ik terug gelopen naar de veerboot waar op dat moment een schip van de Finse Marine aanmeerde. Men zegt wel eens “Save the best for last” wat dat betreft denk ik dit zeker voor Suomenlinna geldt. Mocht je nog nooit in Finland zijn geweest, dan denk ik dat je een bezoek aan dit ongelofelijk mooie land zeker een keer moet overwegen.

Helsinki | Kustverdediging uit lang vervlogen tijden op Suomenlinna

Helsinki | Kustverdediging uit lang vervlogen tijden op Suomenlinna

Klik hier voor een impressie van en hier voor de foto’s van Pikku-Musta en Länso-Musta. Klik hier voor een impressie en hier voor de foto’s van mijn bezoek aan de andere eilanden.

Helsinki | Aanmerend marineschip Suomenlinna

Helsinki | Aanmerend marineschip Suomenlinna

Impressie Pikku-Musta en Länso-Musta

Foto’s Pikku-Musta en Länso-Musta

Impressie Suomenlinna Sveaborg

Foto’s Suomenlinna Sveaborg

Top

Geef een reactie