Helsinki | Landmarks wandeling

Woensdag, 3 augustus 2022 | De tweede dag van mijn verblijf in Helsinki. Een dag die feitelijk in twee delen op te splitsen is, nl. een wandeling langs een aantal Landmarks van Helsinki en een boottocht over het water van de Finse Golf en door de kanalen van Helsinki.

Helsinki | Senaatsplein

Helsinki | Senaatsplein

Als eerste loop via het Senaatsplein en de Esplanadi naar het verst gelegen punt van deze wandeling, het park met op de top van de heuvel het observatorium de Finse benaming voor deze plek is Tähtitornin vuori. In en rond dit park vind je tal van kunstwerken en heb je een prachtig uitzicht op Helsinki.

Helsinki | Uitzicht op de Oespenski-kathedraal

Helsinki | Uitzicht op de Oespenski-kathedraal

De volgende halte is de oude markthal en de Markt van Helsinki. Daarna loop ik verder om de Oespenski-kathedraal te bezoeken. Na dit bezoek stap ik op een rondvaart boot voor een rondvaart van 1,5 uur door de Finse Golf en de kanalen van Helsinki. Voor deze boottocht verwijs ik je naar de publicatie “Helsinki | Kanalen van Helsinki”.

Helsinki | Restaurant Kappeli

Helsinki | Restaurant Kappeli

Na afloop van de boottocht bezoek ik Restaurant Kappeli en loop via de Esplanadi – een stadspark – via een van de drukste winkelstraten naar het Art Nouveau Centraal Station met zijn karakteristieke toren en Steenmannen die lampen vast houden. De Centraal Station ligt aan het Rautatientori plein dat omgeven is door tal van monumentale panden.

Helsinki | Centraal Station met zijn Steenmannen

Helsinki | Centraal Station met zijn Steenmannen

Klik hier voor een impressie en hier voor de foto’s van mijn stadswandeling langs een aantal Landmarks in Helsinki.

Impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie