Helsinki | Kennismaking bij zonsondergang

Dinsdag, 2 augustus 2022 | Vandaag vertrek ik vanaf Airport Düsseldorf voor een korte vakantie naar het Finse Helsinki. De vlucht vanaf Airport Düsseldorf naar Helsinki met Finnair verloopt soepel en na 2,5 uur land ik op het vliegveld Helsinki-Vantaa op zo’n 20 km. vanaf Helsinki.

Düsseldorf | Vertrek naar Helsinki met Finnair

Düsseldorf | Vertrek naar Helsinki met Finnair

Vanaf het vliegveld neem ik de trein naar het centraal station van Helsinki. Vervolgens is het nog 20 minuten lopen naar het appartement dat mijn uitvalsbasis zal zijn voor de komende 7 dagen. Het appartement ligt ideaal om de stad en de omgeving te verkennen.

Helsinki | Een van de vele havens

Helsinki | Een van de vele havens

In de omgeving liggen havens, het regeringscentrum, de Domkerk van Helsinki en de Oespenski-kathedraal. Mijn eerste kennismaking met Helsinki is een wandeling bij zonsondergang langs het water van de Finse Golf. Die grofweg loopt van mijn verblijf naar het eiland “Tar Island”, de Oespenski-kathedraal, de Markt en de Domkerk van Helsinki (die nog open is en die ik dan ook van binnen bekijk/fotografeer).

Helsinki | Oespenski-kathedraal

Helsinki | Oespenski-kathedraal

Vervolgens wandel ik weer naar mijn appartement terug en kom hierbij tal van leuke winkeltjes en  gebouwen in Jugendstil tegen. De eerste indruk van Helsinki smaakt naar veel meer.

Helsinki | Domkerk van Helsinki

Helsinki | Domkerk van Helsinki

Klik hier voor een impressie en hier voor de foto’s van mijn wandeling door Helsinki bij zonsondergang. 

Impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie