Düsseldorf | Wandeling door de Altstadt en de Medienhafen

Zaterdag, 30 juli 2022 | Het is inmiddels een aantal jaren geleden dat wij Düsseldorf bezocht hebben als gevolg van Covid-19 dus tijd om deze prachtige stad aan de Rijn weer eens te bezoeken. Vandaag parkeren wij de auto niet zoals gewoonlijk in de parkeergarage van de Altstadt maar in een parkeergarage aan de rand van de Altstadt.

Düsseldorf | Altstadt

Düsseldorf | Altstadt

Vanuit hier is het een kattensprong naar de Altstadt waar het op dit moment nog redelijk rustig is. Op de Marktplatz brengen wij een kort bezoek aan Jeckes Lädchen, een winkeltje waar oude tijden herleven. Vanuit hier lopen we via de “Alter Hafen” naar de “Rheinwerf”.

Düsseldorf | Rheinturm

Düsseldorf | Rheinturm

Ook hier is het nog redelijk rustig. We lopen langs de Rijn, langs het Parlementsgebouw en de Rheinturm naar de Medienhafen en komen onderweg de voorbereidingen tegen die getroffen worden voor een groots kinderavonturen programma dat vandaag plaats vindt zoals we later tijdens onze wandeling zullen zien.

Düsseldorf | Medienhafen

Düsseldorf | Medienhafen

De Medienhafen is met zijn historische gebouwen en de in het oog springende gebouwen van Frank Gehry op zich zelf al een bezoek waard. Als fotograaf raak je hier niet uit gefotografeerd. Via de Altstadt wandelen wij vervolgens naar de Königsallee, een van de duurste winkelstraten van Duitsland.

Düsseldorf | Königsallee

Inmiddels is het rond 16:00 uur en is het tijd om via de Hofgarten met zijn “Goldene Brücke” terug te lopen naar de parkeergarage en zo komt er een eind aan onze wandeling van zo’n 10 km. door het altijd verrassende Düsseldorf.

Düsseldorf | Hofgarten

Düsseldorf | Hofgarten

Klik hier voor een impressie en hier voor de foto’s van onze wandeling door Düsseldorf. 

Impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie