Venlo | De prachtige natuur van de Océ-weerd

Vrijdag, 29 juli 2022 | Deze publicatie gaat over mijn wandeling door de Océ-weerd in Venlo. De Océ-weerd is onderdeel van het Rivierpark Venlo-Velden. Rivierpark Venlo-Velden is de naam van een aantal Maasuiterwaarden tussen Tegelen en Velden die door Het Limburgs Landschap als natuurgebied worden beheerd.

Venlo | Océ-weerd

Venlo | Océ-weerd

De oppervlakte van Rivierpark Venlo-Velden bedraagt ca. 70 ha. De Océ-weerd ten noordwesten van Venlo is ca. 23 ha groot. Mijn wandeling start in het Wilhelminapark onder een donker wolkendek. Van daaruit loop ik richting de Maas.

Venlo | Gallowayrunderen

Venlo | Gallowayrunderen

Vervolgens wandel in noordelijke richting naar en door de Océ-weerd. Een bezoek aan het Kapelletje van Genooi mag natuurlijk ontbreken. Vervolgens wandeling ik weer richting thuis en neem en passant het kunstwerk Stroming aan de Lage Loswal nog mee in mijn foto’s. Gaandeweg werd het weer beter en scheen uiteindelijk het zonnetje.

Venlo | Kapelletje van Genooi

Venlo | Kapelletje van Genooi

Naast prachtige bloemen en planten ben ik ook verschillende dieren tegenkomen, variërend van een kudde Galloway runderen, konijnen, vlinders, sprinkhanen tot slakken. Als je van natuur houd dan is een wandeling door de Océ-weerd de moeite waard.

Venlo | Kunstwerk Stroming

Venlo | Kunstwerk Stroming

Klik hier voor een impressie en hier voor de foto’s van mijn wandeling door de Océ-weerd en het bezoek aan het Kapelletje van Genooi.

Impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie