Overloon | ZooParc Overloon

Dinsdag, 26 juli 2022 | Vandaag breng ik een bezoek aan ZooParc Overloon. In ZooParc Overloon zijn de dierenverblijven op een de natuur nabootsende wijze ingericht en wandel je letterlijk door de omgeving van de dieren. Daarnaast zijn een aantal van de dierenverblijven toegankelijk voor bezoekers.

ZooParc Overloon | Witte tijger

ZooParc Overloon | Witte tijger

De geschiedenis van ZooParc is er een van vallen en opstaan. Het park werd in 2000 geopend. Begin 2015 werd ZooParc Overloon failliet verklaard. Het werd uiteindelijk opgekocht door Libéma en weer heropend. Het park is ingericht rondom een aantal zones die het verhaal van de dieren en hun omgeving vertellen.

ZooParc Overloon | Koning der dieren

ZooParc Overloon | Koning der dieren

Als je de officiële route volgt – die zo’n 7 km lang is – loop je vervolgens door; Boulder Beach, Outback, Amazone, Jangalee, Itampolo, Ngorongoro en Madidi. Naast de officiële route kun je ook voor de avonturenpaadjes kiezen, deze zijn bijzonder geliefd bij kinderen en geven je echt het gevoel op expeditie te zijn. 

ZooParc Overloon | Doodshoofdaapje

ZooParc Overloon | Doodshoofdaapje

Klik hier voor een impressie en hier voor de foto’s van mijn bezoek aan het leuke en informatieve ZooParc Overloon.

Impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie