Madrid | Hop on – hop off modern Madrid & zonsondergang

Dinsdag, 21 juni 2022 | Als we wakker worden schijnt het zonnetje heerlijk. We hebben een 2-daags ticket gekocht en maken vandaag met de Redline Hop On – Hop Off Bus een bustour door het moderne Madrid (morgen staat de rit door historisch Madrid op de planning).

Madrid | Edificio Castelar

Madrid | Edificio Castelar

De tour kent in totaal 21 stops, die voor het grootste deel in het moderne Madrid liggen. We passeren o.a. het stadion van de voetbalclub Real Madrid – het Santiago Bernabeu stadion – waar een mega verbouwing plaats vindt. Ter hoogte van het Prado Museum stappen op de bus en rijden eerst een volledige tour en stappen vervolgens bij de tweede tour uit bij Plaza de Colón waar vandaag druk geoefend wordt voor een parade die komend weekend plaats vind.

Madrid | Plaza de Colón

Madrid | Plaza de Colón

Een van de onderdelen van deze parade is naast het marcheren het hijsen van de grootste Spaanse vlag ter wereld. Deze vlag heeft een lengte van 20 meter, zoals je in de foto’s kunt zien is hijsen van deze vlag geen sinecure. De Palza de Colón is genoemd naar Columbus wiens achternaam Colón was. Verder vind je hier ook het monument dat de ontdekking van Amerika symboliseert in de vorm van 3 enorme betonblokken die symbool staan voor de schepen waarmee de ontdekkingsreiziger naar Amerika voer. Verder staat er een gedenkzuil ter ere van Cristóbal Colón (Spaans) naast Plaza Colón.

Madrid | Prado Museum

Madrid | Prado Museum

Vervolgens lopen we naar het Prado Museum, het museum is onmetelijk groot en kent meerdere ingangen (het koste ons enige tijd om de ingang te vinden waar wij naar binnen zijn gekomen). Helaas mag je niet fotograferen in het museum, na de derde keer te gehoord te hebben “no photo” heb ik mijn camera maar met rust gelaten.

Madrid | Zonsondergang bij het Koninklijk Paleis

Madrid | Zonsondergang bij het Koninklijk Paleis

Omdat het museum zo groot is moet je keuzes maken wat wil je echt zien….en dat waren de werken van de Spaanse schilder Goya die behoorlijk indrukwekkend zijn. Na het Prado museum zijn we terug naar ons appartement gelopen om ons op te frissen. Vervolgens zijn we naar het Koninklijk Paleis gelopen om te genieten van de prachtige zonsondergang en een drankje en te concluderen dat het een ontzettend goed bestede, leerzame en leuke dag was.

Madrid | Avond in Madrid

Madrid | Avond in Madrid

Klik hier voor een impressie en hier voor de foto’s van modern Madrid en de zonsondergang.

Impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie