Brüggen | Urbex vervallen dakpannenfabriek in zwart-wit

Vrijdag, 17 juni 2022 | Deze publicatie bevat de zwart-wit foto’s van mijn eerdere publicatie over het urbex bezoek aan de vervallen dakpannenfabriek in het Duitse Brüggen.

Brüggen | Vervallen dakpannenfabriek

Brüggen | Vervallen dakpannenfabriek

De in 1899 opgerichte dakpannenfabriek was ooit de grootste particuliere onderneming in de regio. De meest succesvolle producten van het bedrijf waren de gepatenteerde dubbele in elkaar grijpende dakpannen.

Brüggen | Vervallen dakpannenfabriek

Brüggen | Vervallen dakpannenfabriek

Na de Eerste Wereldoorlog tot het begin van de jaren 1990 was de fabriek in bedrijf. Na een brand in de jaren 1980 werd de fabriek op kleinere schaal heropgebouwd. In 1995 vroeg de onderneming het faillissement aan. De productie werd stopgezet en de fabriek gesloten. Delen van de bioscoopfilm “Suburban Crocodiles” werden op het terrein opgenomen.

Brüggen | Vervallen dakpannenfabriek

Brüggen | Vervallen dakpannenfabriek

Zoals je kunt zien is van de fabriek niets meer over en is het interieur totaal verwoest of vervallen. Hoe gek het ook moge klinken kapotte daken en ramen verstrooien het zonlicht prachtig in dit desolate gebouw en spatten de vele graffiti afbeeldingen ook in zwart-wit letterlijk van de muren af.

Brüggen | Vervallen dakpannenfabriek

Brüggen | Vervallen dakpannenfabriek

Klik hier voor een impressie en hier voor de foto’s van het bezoek aan deze vervallen pannenfabriek. 

Impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie