Brüggen | Urbex vervallen Dakpannenfabriek

Vrijdag, 17 juni 2022 | Vandaag breng ik samen met mijn Urbex maatje een bezoek aan een vervallen dakpannenfabriek in het Duitse Brüggen. De in 1899 opgerichte dakpannenfabriek was ooit de grootste particuliere onderneming in de regio.

Brüggen | Pannenfabriek

Brüggen | Dakpannenfabriek

De meest succesvolle producten van het bedrijf waren de gepatenteerde dubbele in elkaar grijpende dakpannen. Na de Eerste Wereldoorlog tot het begin van de jaren 1990 was de fabriek in bedrijf. Na een brand in de jaren 1980 werd de fabriek op kleinere schaal heropgebouwd.

Brüggen | Pannenfabriek

Brüggen | Dakpannenfabriek

In 1995 vroeg de onderneming het faillissement aan. De productie werd stopgezet en de fabriek gesloten. Delen van de bioscoopfilm “Suburban Crocodiles” werden op het terrein opgenomen. Zoals je kunt zien is van de fabriek niets meer over en is het interieur totaal verwoest of vervallen.

Brüggen | Pannenfabriek

Brüggen | Dakpannenfabriek

Hoe gek het ook moge klinken kapotte daken en ramen verstrooien het zonlicht prachtig in dit desolate gebouw en spatten de vele graffiti afbeeldingen letterlijk van de muren af.

Klik hier voor een impressie en hier voor de foto’s van het bezoek aan deze vervallen pannenfabriek. 

Impressie 

Foto’s

Top

Geef een reactie