Venlo | Océ-Weerd wandeling Limburgs Landschap

Woensdag, 18 mei 2022 | De publicatie gaat over de door Het Limburgs-Landschap georganiseerde wandeling door het natuurgebied Océ-Weerd in Venlo, dat net buiten de stad in het noorden van Venlo bevindt.

Venlo | Natuurgebied Océ-Weerd

Venlo | Natuurgebied Océ-Weerd

De Océ-Weerd is een prachtig stukje natuur aan de Maasoever ze kleurt in de maand mei wit van de margrieten en de veldsalie en kleine pimpernel zijn hier ook al volop aanwezig. Na een korte introductie en uitleg door de gidsen gaan we met kleine groep van start met de wandeling ter hoogte van het Kapelletje van Genooi.

Venlo | Kapelletje van Genooi

Venlo | Kapelletje van Genooi

We lopen vervolgens door dit prachtige gebied dat volop in bloei staat. Bij tijd en wijle wordt er letterlijk en figuurlijk stil gestaan – wat heel welkom is op deze ontzettend warme “zomerse” dag – bij bijzondere planten of weetjes over dit gebied.

Venlo | Océ-Weerd uitleg over bloemen en planten

Venlo | Océ-Weerd uitleg over bloemen en planten

Wist je bijvoorbeeld dat in dit gebied ooit de grootste speeltuin van heel Nederland heeft gelegen met grachten en al? Overigens dankt dit gebied dankt zijn naam aan het feit dat hier door Océ (nu Canon) zijn domicilie heeft.

Venlo | Océ-Weerd of buitenland?

Venlo | Océ-Weerd of buitenland?

Niet alle foto’s zijn gemaakt tijdens de wandeling van het Limburgs Landschap maar ook tijdens het naar het startpunt toe lopen en uiteraard tijdens het weer naar huis lopen. 

Venlo | Galloway runderen zoeken verkoeling in de Maas

Venlo | Galloway runderen zoeken verkoeling in de Maas

Klik hier voor een impressie en hier voor de foto’s van deze wandeling door het natuurgebied Océ-Weerd. 

Impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie