Baarlo | Nachtcross

Zaterdag, 14 mei 2022 | Dit weekend vinden er in Venlo tal van evenementen plaats zoals de Kermis in Blerick, de Venloop en de Nachtcross in Baarlo. Aangezien ik zowel kermissen en de Venloop al vaker gefotografeerd heb besluit ik om naar Baarlo te gaan om de Nachtcross te fotograferen.

Hoewel de Nachtcross zelf heb ik niet gefotografeerd, wel de 2 kwalificatie manches die de eerste 30 rijders aan de finish recht geven op deelname aan de Nachtcross. Naast de kwalificatie manches waren er 2 andere races, nl. een van voormalige F1 Stockcars uit het verleden en als verrassing een auto en buggy die aan de Dacar Rally hebben deelgenomen.

Voor mij was het de eerste keer om dat ik mij waagde aan het fotograferen van een autocross. Ik kan je verzekeren dat je ogen te kort komt er gebeurd ontzettend veel tijdens een crosswedstrijd. Om mij te verzekeren van een goede plek om foto’s van dit spektakel te kunnen maken was ik al ruimschoots van de voren aanwezig. Ik heb mij overigens verbaasd over de professionaliteit van de deelnemers aan deze wedstrijd. Het is werkelijk een serieuze sport als je alleen al kijkt naar de uitrusting die sommige deelnemers bij zich hebben, compleet uitgeruste trucks die ingericht zijn als mobiele werkplaats.

De wedstrijd zelf duurt 15 minuten en wie daarin de meeste rondes weet af te leggen is winnaar. Voor aanvang van de race worden alle auto’s uitgerust met een transponder zodat de wedstrijdleiding constant op de hoogte van de stand van zaken is.

De wedstrijd wordt opgang gebracht door eerste 2 ronden achter een zgn. opduw auto aan te rijden. Daarna gaat de strijd los. Meteen na de start van de eerste kwalificatie vond er een crash plaats door als gevolg van de enorme stofwolk die door de auto opgeworpen werd waardoor de deelnemers letterlijk geen hand voor ogen konden zien.

De race werd onmiddellijk stilgelegd door de wedstrijdleiding. Vervolgens werd de baan besproeid met water en de race opnieuw gestart. Ik kan je verzekeren dat het ongelofelijk spectaculair is om naar een autocross wedstrijd te kijken net zoals als alles er om heen.

Klik hier voor een impressie en hier voor de foto’s van kwalificaties manches van de nachtcross. 

Impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie