Hamburg | Wandeling rond de Alster

Zaterdag, 7 mei 2022 | Deze publicatie gaat over de eerste dag van mijn bezoek aan Hamburg. Vanochtend om 09:00 uur ben ik in Venlo op de trein naar Hamburg gestapt voor 5-daags bezoek aan Hamburg. Hamburg is goed te bereizen met de trein vanuit Venlo. Het hotel waar ik de komende dagen verblijf ligt op nog geen 10 minuten wandelen vanaf het station in de levendige wijk Sankt Georg.

Hamburg | Haupt Bahnhof

Hamburg | Hauptbahnhof

Na kwartier te hebben gemaakt is het tijd om nader kennis te maken met de tweede stad van Duitsland. Via de Hauptbahnhof die dagelijks door zo’n 350.000 – 500.000 reizigers bezocht wordt gaat mijn wandeling verder richting de Binnen Alster. Ik passeer onderweg een behoorlijk grote politie macht die een oogje in het zeil houdt bij voetbalsupporters en een anti Corona demonstratie. Via de Hamburger Kunsthalle loop ik verder naar de Binnen Alster waar een de fontein het water zo’n 60 meter de hoogte in spuit.

Hamburg | Raadhuis van Hamburg

Hamburg | Raadhuis van Hamburg

Een stukje verderop ligt het Raadhuis. Via de Jungfernstieg loop ik verder naar de Hamburger Staatsoper en het Finnlandhaus en steek vervolgens een van de 2.500 bruggen over die Hamburg rijk is (Hamburg heeft meer bruggen dan Venetië). De zon is inmiddels aan het ondergaan en de zonnestralen geven een mooie regenboog bij de straal van de fontein.

Hamburg | Fontein in de Binnen Alster

Hamburg | Fontein in de Binnen Alster

Ik loop verder en volg de oever van de Buiten Alster waar het weekend gevierd wordt. Tijdens de wandeling langs de Alster passeer ik o.a. het Hotel Atlantic waar Udo Linderberg al 20 jaar een suite bewoond. Via de Nieuwe Sint Mariadom loop ik terug naar mijn hotel. 

Hamburg | Terras op de Alster

Hamburg | Terras op de Alster

Klik hier voor een impressie en hier voor de foto’s van mijn wandeling rond de Alster. Klik hier voor de route informatie van deze wandeling.

Impressie

Foto’s

Route informatie

Top

Geef een reactie