Nettetal | Rondom De Wittsee en de Ferkensbruch

Dinsdag, 3 mei 2022 | Een prachtige dag om een wandeling te maken rondom De Wittsee – een van de Krickenbecker Seen –  en de Ferkensbruch in Duitsland op zo’n 15 km. vanaf Venlo. De wandeling start in Lobberich, gemeente Nettetal.

Lobberich | Moeder natuur

Lobberich | Moeder natuur

We wandeling gaat in noordelijke richting tot aan de De Wittsee Nettebrücke waar ik de brug oversteek en terug loop via de Ferkensbruch – met vistrap – naar Lobberich. De wandeling gaat grotendeels langs De Wittsee.  Ter hoogte van De Wittsee Nettebrücke ligt een vogelhut die een prachtig uitzicht biedt over het natuur- en vogelbroedgebied dat je daar kunt vinden.

De Wiitsee | Vogelhut

De Wittsee | Vogelhut

Voordeel van wandelen op een door de weekse dag is dat het niet druk is. Zo nu en dan kom ik een wandelaar – al dan niet met of zonder hond(en) – en fotografen tegen. Zeker niet op het tijdstip dat ik aan mijn wandeling begin om 08:45 uur. Al met al een prachtig wandelgebied met veel (water)vogels, een rijke vegetatie en veel water in de vorm van meren, vennen en stroompjes.

Nettetal | Doet u de groeten

Nettetal | Doet u de groeten

Klik hier voor een impressie en hier voor de foto’s van mijn wandeling rondom De Wittsee en de Ferkensbruch. Klik hier om naar de route informatie van deze wandeling te gaan.

Impressie

Foto’s

Route informatie

Top

Geef een reactie