Hamburg | Veerboot vanaf de Landungsbrücken naar Finkenwerder

Zondag, 8 mei 2020 | Mijn eerste volledige vakantiedag in Hamburg. Vroeg uit de veren omdat ik voor mijzelf een druk programma in elkaar geknutseld heb. Vandaag gaat mijn driedaagse Hamburgcard in waarmee je tal van kortingen krijgt o.a. gratis kunnen reizen met het openbaar vervoer zoals bus, S-Bahn en U-bahn.

Hamburg | Bus terminal

Hamburg | Bus terminal

Het is heel rustig op straat op deze zonnige zondagmorgen. Ik neem de bus naar de St. Pauli Landungsbrücken voor de overtocht naar Finkenwerder met een veerboot. Finkenwerder zelf is niet zo interessant, de tocht erna toe wel.

Hamburg | Landungsbrücken

Hamburg | Landungsbrücken

De veerboot vaart langs o.a. St. Pauli met zijn vismarkt, Altona met zijn Cruisterminal en vismarkt, en  Övelgönne met zijn Botenmuseum en stranden. Daarnaast krijg je een beeld van de haven van Hamburg. 

Hamburg | St. Pauli Cruise Terminal

Hamburg | St. Pauli Cruise Terminal

Klik hier voor een impressie en hier voor de foto’s van mijn bezoek aan de Landungsbrücken en de boottocht naar Finkenwerder. Klik hier voor een overzicht van de totale route van vandaag.

Impressie

Foto’s

Route informatie

Top

Geef een reactie