Venlo | Vogelwaarnemingen op de Groote Heide

Zondag, 1 mei 2022 | Vandaag vroeg uit de veren om deel te nemen aan de wandeling vogelwaarnemingen die georganiseerd is door Stichting Het Limburgs Landschap. Om 08:00 uur maken we kennis met de gids – bij Gasterij Groote Heide – die ons zal rondleiden over de Groote Heide en ons zal attenderen op de vogels die we zien en vooral horen.

Venlo | Vogelwaarnemingen op de Groote Heide

Venlo | Vogelwaarnemingen op de Groote Heide

Bijna alle deelnemers zijn gewapend met een verrekijker, ik heb mijn super telelens op de camera geschroefd en die zal nog goed van pas komen zal blijken. De diehard vogelaars hebben notitieboekjes bij zich om hun waarnemingen in te noteren. Wat gehoord, wat gezien en waar. De wandeling loopt grofweg om het  zweefvliegveld heen en gaat over paadjes waar ik nog nooit gelopen heb.

Venlo | Geelgors op de Groote Heide

Venlo | Geelgors op de Groote Heide

Als beginnend vogelfotograaf valt het nog niet mee om een vogel voor de lens te krijgen, ze zijn snel, klein en vliegensvlug. Maar zoals zo vaak al doende leer je en lukt het mij om vogels herkenbaar te fotograferen. De bijzondere vogels die ik vastleg zijn o.a. de Geelgors en de Tapuit.

Venlo | Tapuit mannetje en vrouwtje op de Groote Heide

Venlo | Tapuit mannetje en vrouwtje op de Groote Heide

Bij de Tapuit lukt het mij om zowel het mannetje en het vrouwtje naast elkaar zittend op een paal vast te leggen wat volgens de gids echt uniek is en daarom een heel bijzondere foto schijnt te zijn. Na afloop blijkt dat we in totaal 28 verschillende vogelsoort gehoord hebben waarvan we ook een aantal echt hebben gezien. Al met al was het een boeiende en leerzame wandeling voor mij en zeker voor herhaling vatbaar.

Venlo | Tapuit op de Groote Heide

Venlo | Tapuit op de Groote Heide

Klik hier voor een impressie en hier voor de foto’s. Klik hier voor de route informatie van de vogelwaarneming wandeling over de Groote Heide. 

Impressie

Foto’s

Route informatie

Top

Geef een reactie