Belfeld | Wandeling langs Stuw- en sluizencomplex Belfeld

Zondag, 17 april 2022 | Deze publicatie gaat over mijn wandeling langs de stuw van het Stuw- en sluizencomplex in Belfeld op de ochtend van de Eerste Paasdag. Mij wandeling start vroeg in de ochtend op de parkeerplaats van het Stuw- en sluizencomplex Belfeld

Belfeld | Omlaag vallend water

Belfeld | Omlaag vallend water

Als eerste loop ik naar de stuw waar het water met een enorm geraas over de rand van de stuw omlaag valt. Vervolgens loop ik richting Steyl om het Stuw- en sluizencomplex vanaf de noordkant te kunnen fotograferen. Halverwege de stuw en Steyl keer ik om, om richting Belfeld te lopen.

Belfeld | Fietsers

Belfeld | Fietsers

Het wordt inmiddels drukker met voornamelijk fietsers en een enkele wandelaar. Aan de waterkant zitten veel watervogels (eenden en ganzen) die soms vrolijk voor mij langs vliegen in strakke formaties. Ter hoogte van de “Gele ketting” maak ik rechtsomkeer en loop terug naar de parkeerplaats. Opvallend in de prachtig blauwe lucht zijn de condensstrepen van de overvliegende vliegtuigen.

Belfeld | Maashopper

Belfeld | Maashopper

Klik hier voor een impressie en hier voor de foto’s van mijn wandeling langs de stuw en de Maas op deze prachtige Eerste Paasdag. Het is overigens niet de eerste keer dat ik Belfeld en het complex bezoek, klik hier voor foto’s en films van mijn eerdere bezoeken.

Impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie