Venlo | Fliegerhorst Venlo-Herongen

Vrijdag, 15 april 2022 | Naar aanleiding van een oproep op Facebook heb ik samen met twee die-hard Urbexers een bezoek gebracht aan het voormalige grootste Duitse oorlogsvliegveld buiten Duitsland in de Tweede Wereldoorlog, Fliegerhorst Venlo-Herongen.

Fliegerhorst Venlo-Herongen | Booghangaar

Fliegerhorst Venlo-Herongen | Rundbogen hangaar

In het verleden heb ik al vaker de restanten van dit enorm uitgestrekte oorlogsvliegveld bezocht, met name de Rundbogen hangaar en de Verkeerstoren. Vandaag worden er twee nieuw locaties aan toegevoegd, n.l. de resten van een verwarmde hangaar en de resten van een luchtafweergeschut en naar verluidt de resten van een V2 lanceer platform aanpalend aan het luchtafweergeschut. 

Fliegerhorst Venlo-Herongen | Resten afweergeschut

Fliegerhorst Venlo-Herongen | Resten luchtafweergeschut

Klik hier voor een impressie en hier voor de foto’s van mijn bezoek aan de Fliegerhorst Venlo-Herongen.

Impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie