Venlo | Wandeling door de kraamkamer van moeder natuur

Donderdag, 14 april 2020 | Deze publicatie gaat over mijn wandeling door twee van de vele natuurgebieden die Venlo rijk is. De titel “kraamkamer van moeder natuur” is ontleend aan het bord dat er staat. Zoals gewoonlijk start mijn wandeling in het Wilhelminapark en loopt daarna via de Lage Loswal en de Stadshaven naar de Stadsbrug.

Venlo | I Insectenhotel Stadshaven

Venlo | Insectenhotel Stadshaven

In de Stadshaven staat een zgn. insectenhotel waar het een drukte van jewelste is door de aan en af vliegende beestjes. Via de Stadsburg steek ik de Maas over naar de Blerickse kant. Bij de passantenhaven start mijn wandeling door “de kraamkamer van moeder natuur” om uit eindelijk uit te komen bij de Galloway runderen die gezapig in de zon liggen.

Blerick | Galloway runderen

Blerick | Galloway runderen

Ik heb zo’n 1/2 uur gewacht op beweging in de kudde, helaas er kwam geen beweging in de kudde. Vervolgens ben ik via de Zuiderbrug de Maas weer overgestoken naar de Venlose kant. Iets verder dan het Viecuri Ziekenhuis loop ik het tweede natuurgebied binnen, De Oude Beemden. Ik heb een tijdje aan de vijver gezeten zonder noemenswaardige watervogels te spotten. Uiteindelijk waren een poelschaatsenrijder en een kikker gewillige fotomodellen.

Venlo | De Oude Beemden schaapskudde

Venlo | De Oude Beemden schaapskudde

Verderop ben ik een kudde Texelaar schapen met behoorlijk wat lammeren tegen gekomen. Daarna ben ik weer via de Stadshaven naar het beginpunt van mijn wandeling terug gelopen, het Wilhelminapark waar ik nog een specht op de foto heb kunnen zetten. 

Venlo | Wilhelminapark specht

Venlo | Wilhelminapark specht

Klik hier voor een impressie en hier voor de foto’s van mijn wandeling door de kraamkamer van moeder natuur.

Impressie 

Foto’s

Top

Geef een reactie