Venlo | Wandeling door het Jammerdaal

Dinsdag, 12 april 2022 | Mijn wandeling van vandaag loopt door het Jammerdaal en stond bol van de onverwachte en leuke ontmoetingen, daarover later meer. De wandeling start ter hoogte van De Bovenste Molen. Als eerste loop ik om de vijver van De Bovenste Molen en heb gemerkt dat zwanen en ganzen niet bepaald vriendelijk met elkaar omgaan.

Venlo | Vijver De Bovenste Molen

Venlo | Vijver De Bovenste Molen

Helaas heb ik de aanval van de zwaan op de ganzen niet kunnen fotograferen. Wel kun je zien dat de zwaan de ganzen op afstand houdt. De ganzen hebben behoorlijk respect voor de zwaan en blijven op gepaste afstand. Wist je dat in de vijver van De Bovenste Molen ook schildpadden zitten? Ik niet tot vandaag.

Venlo | "Stoffel" in de vijver De Bovenste Molen

Venlo | “Stoffel” in de vijver De Bovenste Molen

Vanaf de vijver van De Bovenste Molen loop ik naar het Jammerdaal en treft ik een fotografe en haar model aan die foto’s gaan maken bij de zandberg. Voor de eerste keer lukt het mij om ganzen in hun vlucht te fotograferen inclusief hun landing op de water.

Jammerdaal | Fasten seat belts

Jammerdaal | Fasten seat belts

Bij deze zangberg aan gekomen is de fotoshoot in volle gang. Het was geen bezwaar als ik tijdens deze shoot fotografeerde waar ik volop van gebruik gemaakt heb.

Jammerdaal | Fotoshoot

Jammerdaal | Fotoshoot

Vervolgens ga ik verder met mijn wandeling. Het is druk op het spoor tussen Venlo en Duitsland. Eerst komt een lange goederen trein beladen met auto’s vanuit Duitsland voorbij en naderhand, ik ben inmiddels weer bij de Bovenste Molen een personen trein vanuit Venlo richting Duitsland. In de tussentijd heb ik nog een leuke ontmoeting/gesprek gehad met een stel uit Scheveningen dat logeerde in de Bovenste Molen en is het mij gelukt om een vlinder op bloesem te fotograferen.

Jammerdaal | Zoek de vlinder

Jammerdaal | Zoek de vlinder

Klik hier voor een impressie en hier voor de foto’s van mijn wandeling door het Jammerdaal. 

Impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie