Dublin (IE) | St. Patrick’s Cathedral

Maandag, 28 maart 2022 | De volgende en laatste stop voor vandaag is de St. Patrick’s Cathedral. Het is maar 10 minuten wandelen vanaf de Christ Church Cathedral naar de St. Patrick’s Cathedral. De St. Patrick’s Cathedral wordt ook wel “The National Cathedral and Collegiate Church of Saint Patrick, Dublin” genoemd of in het Iers “Árd Eaglais Naomh Pádraig”.

Dublin | St. Patrick's Cathedral

Dublin | St. Patrick’s Cathedral

Ze is de grootste van de twee kathedralen van de Church of Ireland in Dublin. Uitzonderlijk is dat de kathedraal niet de zetel van de aartsbisschop is, want die heeft zijn zetel in de Christ Church Cathedral. Van binnen is deze kathedraal veel frivoler dan de Christ Chruch Cathedral. De licht inval door de grote glas in loodramen is betoverend. 

Dublin | St. Patrick's Cathedral

Dublin | St. Patrick’s Cathedral

Vervolgens is het 40 minuten wandelen naar mijn verblijf en komt er een einde aan deze dag met veel verschillende plekken en indrukken in het prachtige Dublin.

Klik hier voor een impressie en hier voor de foto’s van de St. Patrick’s Cathedral.

Impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie