Dublin (IE) | National Art Gallery

Dinsdag, 29 maart 2022 | Alweer de laatste dag van mijn verblijf in Dublin. Het programma voor vandaag is redelijk vol met bezoeken aan tal van verschillende locaties. Het eerste bezoek is de National Art Gallery.

Dublin | Grand Post Office (GPO)

Dublin | Grand Post Office (GPO)

Voordat ik die echter binnen ga ben heb ik al een aantal interessante stops gemaakt op mijn wandeling erna toe. Als eerste ben ik even het General Post Office (GPO) binnen gewipt. Dit postkantoor speelt een voorname rol bij de Paasopstand in 1916 tegen de Britse overheersing.

Dublin | Hapenny Bridge

Dublin | Ha’penny Bridge

Vervolgens ben ik via de Ha’penny Bridge de Liffey overgestoken. Via diverse steegjes in de wijk Temple Bar ben ik naar het standbeeld van Molly Malone gewandeld om vervolgens de National Art Gallery uitgebreid te bezoeken en te fotograferen.

Dublin | Molly Malone

Dublin | Molly Malone

 

De National Gallery of Ireland is  het nationale kunstmuseum van Ierland. Het museum opende zijn deuren in 1864 en bezat destijds 125 schilderijen. Dankzij aankopen en schenkingen omvat de huidige collectie ongeveer 14.000 stukken, waaronder, naast 2500 schilderijen, ook prenten, meubilair en beelden. Het gebouw heeft met de groei van de collectie in de loop van de jaren diverse uitbreidingen gekend; de laatste toevoeging was de Millennium Wing in 2002.

Dublin | National Art Gallery

Dublin | National Art Gallery

Klik hier voor een impressie en hier voor de foto’s van mijn wandeling naar en bezoek aan de National Art Gallery.

Impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie