Fietstocht | Rondje Kessel

Zondag, 13 maart 2022 | Ben ik afgelopen donderdag vanuit Venlo richting het Noorden gefietst, vandaag fietsen we richting het zuiden naar Kessel en terug. Het voelt bijna als lente zo heerlijk is het weer vandaag. We fietsen grotendeels langs de Maas die we vandaag 4 oversteken, 3 keer met een veerpont en een keer over een brug. Vanuit Venlo fietsen we naar Steyl waar we onze eerste stop maken.

Steyl | Kloosterkerk

Steyl | Kloosterkerk

Hier steken we de Maas over richting Baarlo. We volgen de Maas richting Kessel waar we een uitgebreide stop maken en ik om Kasteel De Keverberg heen loop en de nieuwe promenade bewonder die echt fraai is geworden.

Kessel | Kasteel De Keverberg

Kessel | Kasteel De Keverberg

In Kessel steken we met het veerpont over richting Reuver. We volgen ook hier weer de loop van de Maas. In een van de weiland komen we de eerste lammetjes tegen. Via Reuver en Ronkenstein fietsen we naar Belfeld waar we het fietspad langs de Maas volgen en een ontzettend stoïcijnse ezel op het fietspad tegen kwamen op het pad na de Stuw- en sluizencomplex. In Steyl nemen we weer het veerpont en fietsen naar Hout-Blerick en vervolgens naar Blerick waar we weer een uitgebreide pauze maken.

Blerick | Moet je beleven

Blerick | Moet je beleven

Dit geeft mij de gelegenheid om de omgeving van de haven van Blerick te fotograferen. Vervolgens fietsen we via de Stadshaven in het centrum van Venlo weer naar huis.

Klik hier voor een impressie en hier voor de foto’s. Klik hier voor de film en hier voor de route informatie van ons Rondje Kessel. 

Impressie

Film

Foto’s

Route informatie

Top

Geef een reactie