Nijmegen | Stadswandeling

Donderdag, 3 maart 2022 | Het is alweer een poos geleden dat wij Nijmegen bezocht hebben. Tijd om er nog eens op bezoek te gaan. Via het Kronenburg Park lopen we de stad in. Op de hoek van de Eerste Walstraat en de Bloemerstraat komen we een meer dan levensgrote Mural – 120 m2 – van een fantasievogel tegen die erom vraagt om gefotografeerd te worden.

Nijmegen | Mural

Nijmegen | Mural

De vogel moet de mix van culturen symboliseren die je in studentenstad Nijmegen tegenkomt. Vervolgens lopen we de Petrus Canisiuskerk in waar op dat moment een kerkdienst plaats vind. Via de kapel verlaten we stilletjes de kerk echter niet voordat ik in de kapel een paar foto’s gemaakt heb. Omhoog kijken loont zich hier!

Nijmegen | Petrus Canisiuskerk

Nijmegen | Petrus Canisiuskerk

Via het Arsenaal en de Nijmeegse Koopgoot lopen we naar de Grote- of Stevenskerk, die vandaag helaas gesloten is. Voor de ingang van de kerk staat het beeld van de Duivel Moenen. Moenen is de duivel waarmee het icoon van Nijmegen, Mariken van Nieumeghen, meer dan zeven jaar samenleefde. Vervolgens lopen we om de kerk heen.

Nijmegen | Beeld van Duivel Moenen

Nijmegen | Beeld van Duivel Moenen

Vandaar uit lopen we naar de benedenstad om bij de Waalkade uit te komen. Aan de Walkade ligt een schip met een lengte van 135 m. afgemeerd. We lopen langs de Waal weer terug richting auto. Hoewel de wandeling redelijk kort was hebben we toch weer een aantal nieuwe dingen ontdekt/gezien.

Nijmegen | Waalkade

Nijmegen | Waalkade

Klik hier voor een impressie en hier voor de Foto’s. Klik hier voor de Route informatie van onze stadswandeling door Nijmegen. 

Impressie

Foto’s

Route informatie

Top

Geef een reactie