Venlo | Kaarsen opsteken in het Kapelletje van Genooi

Zondag, 6 november 2022 | Deze publicatie gaat over onze wandeling naar het Kapelletje van Genooi met als doel daar kaarsjes op te steken. We starten onze wandeling met een heerlijk zonnetje bij het Wilhelminapark waar de eerste bloemenperken beginnen te bloeien en lopen richting Maas.

Venlo | Kunstwerk de Stroming aan de Maasoever

Venlo | Kunstwerk de Stroming aan de Maasoever

We lopen over de dijk richting Restaurant Valuas. Vervolgens lopen we achter Valuas langs en beklimmen vervolgens weer de dijk. Zo’n beetje aan het einde van de dijk bij de duiker lopen we richting de Maas langs het stroompje dat uitmond in de Maas omdat we hier de eerste boomgroep zien die in de bloei staat. Vervolgens wandelen we naar het Kapelletje van Genooi.

Venlo | De lente is in aantocht

Venlo | De lente is in aantocht

De bever dam die in het stroompje lag is blijkbaar opgeruimd door de beheerder omdat deze dam nog al wat last veroorzaakte – een te hoge grondwaterstand – voor de omwonenden. Bij het kapelletje aangekomen nemen we eerste een versnapering bij de Koffieschenkerij Genuujerie, waar mij voor het eerst het raam met de Mariabeelden opvalt.

Venlo | Kapelletje van Genooi

Venlo | Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Genooi

Het is kapelletje van Genooi is bijna leeg als we binnen gaan om kaarsjes op de steken. Na kaarsjes opgestoken te hebben wandelen we langs de Maas weer terug richting stad, richting thuis. De zon priemt door de bewolking die de zon inmiddels probeert te verdringen.

Venlo | De zon priemt door de wolken

Venlo | De zon priemt door de wolken

Klik hier voor een impressie en hier voor de foto’s van onze wandeling naar het Kapelletje van Genooi.

Impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie