Sicilië | Taormina

Vrijdag, 18 februari 2022 | Inmiddels nadert het einde van mijn vakantie op Sicilië. Op deze voorlaatste vakantiedag bezoek ik het (subtropische) plaatsje Taormina. Een prachtig dorpje dat vroeger onderdeel was van de “Grand tour” die de aristocraten en rijken in vroegere tijden door Europa maakten. Ik vertrek in alle vroegte met de trein van Catania naar Toarmina.

Catania | Graffiti in de vroege ochtendzon op het station van Catania

Catania | Graffiti in de vroege ochtendzon op het station van Catania

Na de treinreis kom je aan op een klein schattig stationnetje en zie je Taormina hoog boven op de berg liggen. En hoog is echt hoog. Je hebt dan een twee mogelijkheden om er te komen, met de bus of met de benenwagen. Als je lopend gaat heb de keus tussen een wandeling over een smal en steil wandelpad of je loopt geleidelijk de veel langere weg langs de kustweg omhoog. Ik kies ervoor om via de kustweg omhoog te lopen en de terugweg te doen via het pad.

Taormina | Het dorp ligt hoog op de rotsen

Taormina | Het dorp ligt hoog op de berg

Voordat ik de wandeling omhoog begin breng ik eerst een bezoekje aan het strand en de zee.  Als je via de kustweg loopt wordt je getrakteerd op prachtige vergezichten over de Ionische Zee en op de Etna. De weg kent nogal wat haarspeld bochten en is helaas niet overal voorzien van een voetpad/trottoir en het is dus oppassen geblazen als wandelaar.

Toarmina | Prachtig vergezicht op de Etna

Toarmina | Prachtig vergezicht op de Etna

Dat Taormina in vroegere tijden een onderdeel van de “Grand tour” was wordt duidelijk als je de foto’s bekijkt. Het is een prachtig dorp om in rond te wandelen, zeker in deze tijd van het jaar waarin er nog geen sprake is van een massale toeloop van toeristen.

Toarmina | Het centrale plein met café Wunderbar

Toarmina | Het centrale plein met café Wunderbar

Na een wandeling door de hoofdstraat de Corso Umberto met het beroemde café Wunderbar – waar Liz Tailor en Richard Burton en andere beroemdheden graag kwamen – breng ik een bezoek aan het Grieks Theater dat ongelofelijk spectaculair ligt en een waanzinnig mooi uitzicht biedt op de Etna.

Toarmina | Grieks Theater met uitzicht op de Etna

Toarmina | Grieks Theater met uitzicht op de Etna

Dat de Grieken wel wisten wel waar ze hun gebouwen moesten neerzetten zul je na het zien van de foto’s wel beamen verwacht ik. Inmiddels is het weer tijd om aan de terugtocht te beginnen omdat het hier snel donker wordt en je het pad naar het station zeker niet in de schemering wilt bewandelen/afdalen. Als je slecht ter been bent is dit pad niet te doen.

Taormina | Wandelpad naar het station

Taormina | Wandelpad naar het station

Klik hier voor een impressie en hier voor de foto’s van mijn bezoek aan het prachtige Taormina.

Impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie