Sicilië | Aci Castello en Aci Trezza

Zaterdag, 19 februari 2022 | Tijdens mijn laatste vakantiedag op het meer dan fraaie Sicilië breng ik een bezoek aan Aci Castello en Aci Trezza. De reis van vandaag gaat voor de afwisseling niet met de trein maar met de bus. Aci Trezza hoort bij Aci Castello, beide kernen verschillen totaal van elkaar.

Aci Castello | Imposant Normandisch kasteel op de lavarots

Aci Castello | Imposant Normandisch kasteel op de lavarots

Aci Castello is met name bekend door het Normandische kasteel dat hoog boven op een uit de zee ragende basaltrots werd gebouwd in 1076 n. Chr. Het was jarenlang de uitvalsbasis voor strooptochten. Het kasteel is zeker een bezoek waard. De ontvangst door de gastheer is buitengewoon. Hij verwelkomde mij een aantal mensen die net voor mijn naar binnen gingen met een gedicht.

Aci Castello | Prachtig uitzicht op de Isole dei Cyclopi

Aci Castello | Prachtig uitzicht op de Isole dei Cyclopi

Naast de fraaie ruïne heb je een machtig mooi uitzicht over de omgeving. Via de kustweg kun je naar het pittoreske Aci Trezza wandelen. Aci Trezza is een authentiek vissersdorpje dat nu nog precies zo uitziet als 50 jaar geleden is mijn inschatting.

Aci Trezza | De vissershaven

Aci Trezza | De vissershaven

Aci Trezza is door Luchino Visconti gebruikt als decor voor zijn film “La Terra Trema“. Voor het haventje ligt een groep basaltrotsen die de naam “Isole dei Ciclopy”. Volgens Homerus wierp Polyphemus deze rotsen in zee in een poging om de vluchtende Odysseus te raken die hem blind had gemaakt.

Aci Trezza | Isole dei Ciclopi

Aci Trezza | Isole dei Ciclopi

Hiermee is mijn vakantie op Sicilië voorbij. Dat Sicilië mooi zou zijn had ik wel verwacht, echter het heeft al mijn verwachtingen overtroffen. Hier kom ik zeker nog een keer terug want er is nog zo ontzettend veel te zien op dit prachtige eiland.

Klik hier voor een impressie en hier voor de foto’s van mijn bezoek aan Aci Castello en Aci Trezza.

Impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie