Sicilië | Etna krater wandeling

Donderdag, 17 februari 2022 | Wie aan Sicilië denkt, denkt waarschijnlijk ook aan de vulkaan Etna. Deze vulkaan die de afgelopen weken voor nogal wat roering heeft gezorgd is vandaag mijn bestemming. De Etna is een imposante, imponerende en intrigerende vulkaan/berg.

Catania | De Etna in de verte

Catania | De Etna in de verte

De afgelopen dagen heb ik kunnen zien waartoe de Etna instaat is als ik denk aan mijn bezoek van Castello Ursino van gisteren dat oorspronkelijk op aan een klif aan de zee stond, echter na een uitbarsting van de Etna plotseling een kilometer landinwaarts lag. Ik wordt door de gids bij mijn verblijf opgepikt. Vervolgens is het nog dik een uur rijden naar de Etna. Onderweg zijn we een aantal keren gestopt om de gevolgen van de verschillende uitbarstingen en de lavavelden te bekijken. Lava is niets ontziend als het eenmaal begint te stromen zoals je op sommige foto’s kunt zien.

Etna | Niets ontziende lava en lava velden

Etna | Niets ontziende lava en lava velden

Na een korte versnapering zetten we met het nodige ontzag de eerste stappen op de flank van de Etna. We doen dit onder begeleiding van een gids. We is een kleine groep van 6 personen, komende uit de USA, Duitsland, Slovenië, Italië en uiteraard Nederland. We klimmen naar en wandelen langs de randen van twee verschillende  vulkaankraters die gevormd zijn door erupties op de zuidflank van de Etna op zo’n 2.200 meter hoogte.

Etna | Wandeling door ruig terrein naar de eerste van 2 kraterranden

Etna | Wandeling door ruig terrein naar de eerste van 2 kraterranden

Heel bijzonder was het om op een besneeuwde Etna bij tijd en wijle door heel ruig terrein te wandelen, terwijl we ene moment een stralend blauwe hemel zagen en vervolgens in de wolken liepen. Als toetje van deze unieke wandeltocht hebben wij een paar kilometer verderop een lavagrot bezocht en zijn er in afgedaald, ook een bijzondere ervaring om mee te maken.

Etna | Imposante omgeving

Etna | Imposante omgeving

Tot slot hebben we als groep samen gegeten bij een restaurantje vlak bij zee. Daarna werden we weer bij ons verblijf afgezet. Kortom een dag om niet te vergeten.

Etna | Lavagrot

Etna | Lavagrot

Klik hier voor een impressie en hier voor de foto’s van de wandeling op de zuidflank van de Etna.

Impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie