Sicilië | Catania buiten het centrum

Woensdag, 16 februari 2022 | Vandaag bezoek ik enkele historische gebouwen en plaatsen die niet pal in het centrum van Catania liggen. Mijn bezoek aan de gebouwen/plaatsen start bij de Villa waar Bellini woonde en werkte. In het omliggende en uitgestrekte park (Bellini Gardens) heb je een prachtig uitzicht op de Etna. 

Catania | Etna gezien vanaf Bellini Gardens

Catania | Etna gezien vanaf Bellini Gardens

De volgende stop was een niet geplande, maar daarom een niet minder interessante nl. de markt bij de kerk Santuario della Madonna del Carmine.

Catania | Santuario della Madonna del Carmine

Catania | Santuario della Madonna del Carmine

Na het bezoek aan de kerk en de markt heb ik het Teatro Massimo Bellini bezocht waar ik zowaar een privé rondleiding kreeg bij gebrek aan meer bezoekers op dat moment. Het Teatro Massimo Bellini met zijn ongekende akoestiek moest de grandeur van die tijd uitstralen en dat lukt nog tot op de dag van vandaag.

Catania | Teatro Massimo Bellini

Catania | Teatro Massimo Bellini

De volgende stop was Palazzo Biscari een van de weinige Palazzo’s die nog in privé handen is en waar de kasteelheer graag op de foto wilde. Waar ik normaal vraag of ik mensen mag fotograferen was het hier omgekeerd, de kasteelheer wilde graag door mij gefotografeerd worden voor het schilderij van een van zijn voorouders.

Catania | Plafond Pallazo Biscari

Catania | Plafond Pallazo Biscari

De volgende locatie was La Pescheria, de vismarkt die ik eerder week al gefotografeerd heb. Van hieruit ben ik door een van de oude delen van Catania naar Castello Ursino gelopen. Het is moeilijk voor te stellen dat dit kasteel oorspronkelijk aan de zee lag. Als gevolg van diverse uitbarstingen van de Etna  en zijn lavastromen ligt het kasteel nu op een kilometer van de zee af. Je kunt de lava in de voormalige kasteelgracht zien liggen. Het kasteel herbergt een grote verzameling kunst, m.n. schilderijen.

Catania | Castello Ursino

Catania | Castello Ursino

Via via loop ik weer terug naar mijn verblijf. Catania blijft verbazen als je kijkt naar het enorme aantal historisch gebouwen. Catania staat ook niet zonder reden op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Klik hier voor een impressie en hier voor de foto’s van mijn wandeling aan de buitenkant van Catania.

Impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie