Sicilië | Syracusa, Basilica Santuario Madonna delle Lacrime

Dinsdag, 15 februari 2022 | Deze publicatie gaat over mijn bezoek aan Syracusa (ook wel Syracuse genoemd) dat met de trein vanuit Catania binnen ongeveer een uur te bereiken is. Op het programma staan 3 onderdelen, nl. een bezoek aan de meest controversiële kerk in heel Sicilië, de Basilica Santuario Madonna delle Lacrime, een bezoek aan het Archeologisch Park Neapolis en tot slot een bezoek aan Ortigia, het oude centrum van Syracuse.

Syracusa | Basilica Santuario Madonna delle Lacrime

Syracusa | Basilica Santuario Madonna delle Lacrime

De Basilica Santuario Madonna delle Lacrime is zoals reeds aangegeven een van de meest controversiële kerken op Sicilië. De start van de kerk begon midden 50er jaren van de vorige eeuw en pas na 30 jaar werd hij geopend. Of je hem nu mooi of lelijk vind, indrukkend is hij wel met zijn 110 meter hoogte en 22 zijkapellen die ieder een eigen thema hebben, zoals de Lijkwade van Turijn of Paus Johannes Paulus II. De kerk heeft 11.000 staanplaatsen en 6.000 zitplaatsen Helaas was vandaag alleen de imposante bovenkerk open. Op naar het Archeologisch Park Neapolis.

Klik hier voor een impressie en hier voor de foto’s van mijn bezoek aan de Basilica Santuario Madonna delle Lacrime in Syracusa.

Impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie