Sicilië | Syracusa, Archeologisch Park Neapolis

Dinsdag, 15 februari 2022 | Na mijn bezoek aan Basilica Santuario Madonna delle Lacrime is het ongeveer 25 minuten lopen naar het Archeologisch Park Neapolis (Parco Archeologico Neapolis). Het park is ingedeeld in 3 onderwerpen, nl.; Latomie, Grieks Theater, het Altaar van Hiëro II en Romeins Theater.

Syracusa | Oor van Dionysius

Syracusa | Oor van Dionysius

De Latomie, de voormalige steengroeven waaruit miljoenen kubieke meter steen gehaald zijn voor de bouw van tempels en bouwwerken. De bekendste is het Oor van Dionysius die een ongelofelijke akoestiek heeft.

Syracusa | Grieks Theater

Syracusa | Grieks Theater

Het Grieks Theater geldt als een van de belangrijkste uit de oudheid bewaarde theaters ter wereld. Het Theater wordt heden ten dage nog altijd gebruikt voor uitvoeringen. Elke jaar worden in juni stukken uitgevoerd die hier zo’n 2.500 jaar geleden te zien waren. Tijdens mijn bezoek was men volop bezig om een nieuwe podium vloer aan te leggen.

Syracusa | Altaar van Hiëro II

Syracusa | Altaar van Hiëro II

Het Altaar van Hiëro II tart elk voorstellingsvermogen, op dit altaar dat gewijd was aan Zeus vonden  offerrituelen plaats waarbij niet minder dan 100 tot 400 stieren tegelijk werden geslacht/geofferd. Het Romeins Theater werd vooral gebruikt voor spelen met gladiatoren en wilde dieren.

Syracuse | Romeins theater

Syracuse | Romeins theater

Het restaurant dat zich bij de ingang/uitgang bevindt heeft een voortreffelijk kaart en biedt een prachtig uitzicht voor de Latomie. Op naar de volgende stop het oude centrum van Syracusa, Ortigia.

Klik hier voor een impressie en hier voor de foto’s van mijn bezoek aan het Archelogisch Park Neapolis in Syracusa.

Impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie