Sicilië | Catania maandagavond wandeling

Maandag, 14 februari 2022 | Drie keer is scheepsrecht. Tot nu toe heb ik tot 2x toe vergeefse pogingen ondernomen om de Chiesa di San Nicoló l’Arena naast het Benedictijnenklooster te bezoeken. De eerste keer, gisteravond was de kerk gesloten en vanochtend kon ik er niet in omdat er een symposium plaats vond. Uiteindelijk lukt het dus laat in de middag wel.

Catania | Kloosterkerk Benedictijnenklooster

Catania | Kloosterkerk Benedictijnenklooster

Toen ik bij de kerk aankwam zag ik dat men de installaties van het symposium aan het afbreken was en dacht, toch niet weer. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en ben gewoon naar binnen gelopen. De werklui keken even op naar iemand die stond te fotograferen. Verder werd mij geen strobreed in de weg gelegd. De kerk was heel groot en helemaal leeg met uitzondering van een aantal altaren in de zijkapellen en draagkaarsen die gebruikt zijn in de St. Agatha processie. Mission completed!

Catania | Draagkaarsen St. Agata processie

Catania | Draagkaarsen St. Agata processie

Vervolgens loop ik via via naar het centrum van Catania. Onderweg kom ik een ontzettend klein kerkje tegen en kan het niet nalaten om binnen te gaan. Het blijkt een ontzettend charmant amper verlicht kerkje – Chiesa San Filipo Neri – te zijn dat helemaal in de kleur rood is ingericht wat uiteraard heel stemmige foto’s oplevert.

Catania | Chiesa San Filipo Neri

Catania | Chiesa San Filipo Neri

Ik loop verder via de route die ik vanochtend ook gelopen ben (in omgekeerde volgorde). De vismarkt – La Pescheria – die vanochtend een en al bedrijvigheid was is nu uitgestorven. Aan het centrale plein – Piazza Duomo – ligt het gemeentehuis  waar een aantal koetsen en karren tentoongesteld zijn. Vandaar uit loop ik via de Via Etnea terug naar mijn locatie en eindigt mijn tweede vakantiedag in Catania. 

Catania | Koetsen tentoonstelling Gemeentehuis

Catania | Koetsen tentoonstelling Gemeentehuis

Klik hier voor een impressie en hier voor de foto’s van mijn maandagavond wandeling door Catania. 

Impressie

Foto’s

Geef een reactie