Bergen | Heukelomse Beekdal wandeling

Maandag, 24 januari 2022 | Deze publicatie gaat over mijn wandeling door/langs het Heukelomse Beekdal dat grofweg ligt tussen Bergen en Aijen. De Heukelomse Beek is een waterloop die enkele kilometers ten zuiden van Nieuw Bergen begint en in noordwestelijke richting parallel aan de Maas door het winterbed van de Maas loopt, om bij Heukelom in de Maas uit te monden.

Aijen | Vlucht ganzen

Aijen | Vlucht ganzen

De lengte van de beek bedraagt ongeveer 5 km. Zoals je in de foto’s kunt zien vindt je hier zowel grasland, als vochtige en droge bossen. De Heukelomse Beek ligt in het winterbed van de Maas, als gevolg hiervan zie boerderijen op een terp staan. De wandeling zelf gaat deels over verharde weg. Daar waar de wandeling niet door bos of over verharde weg ging loop je door graslanden.

Heukelomse Beekdal | Tussen droge en natte voeten

Heukelomse Beekdal | Tussen droge en natte voeten

Het is wandeling met een grote verrassing op de het eind, nl. een weiland dat deel tot moeras is om getoverd en dat terwijl de 50 meter voor je een vlonder met een knuppelpad ziet. Je hebt dan de keuze om of terug te lopen of om inventief te zijn hoe je zonder natte voeten op de vlonder komt. Ik kan je in ieder geval vertellen dat je dat nu waarschijnlijk niet lukt. Mij is het in ieder geval niet gelukt. Geluk bij een ongeluk was dat je dit zo’n 200 meter voor het einde wandeling tegenkomt. Dus reserve schoenen en sokken zijn geen overbodige luxe.

Klik hier voor een impressie, hier voor de foto’s en hier voor de route informatie van mijn wandeling door het Heukelomse Beekdal.

Impressie

Foto’s

Route informatie

Top

Geef een reactie