Malta | Saint John’s Co-Cathedral

Dinsdag, 4 januari 2022 | Na mijn bezoek aan Fort St. Elmo loop ik naar de Saint John’s Co-Cathedral die in het hart van Valletta ligt. De Saint John’s Co-Cathedral beschrijven kan ik het beste door te schrijven “het is alles echt goud wat blinkt”. Deze kathedraal opgericht door de ridders van de Maltezer Orde heeft destijds tot doel gehad om de St. Pieterskerk in Rome qua decoratie te overtreffen.

Valletta | Saint John's Co-Cathedral

Valletta | Saint John’s Co-Cathedral

Oordeel zelf of het ze gelukt is. Het enige dat ik kan zeggen is dat als je er binnenloopt je stil wordt van de pracht en praal in deze kerk. Naast al het goud van de kerk moet je ook een bezoek brengen aan het schilderij “De onthoofding van Johannes de Doper” van Carravagio. Mocht je de Saint John’s Co-Cathedral zelf bezoeken, neem dan de moeite om ook naar het balkon omhoog te klimmen voor een totaal overzicht van deze prachtige kerk.

Valletta | Saint John's Co-Cathedral vanaf het balkon

Valletta | Saint John’s Co-Cathedral vanaf het balkon

Als de zon onder begint te gaan loop ik door de met zonnestralen verlichte straten terug naar de het veerpont waarmee ik voor de laatste keer de oversteek van Valletta naar Sliema maak en geniet van de prachtige zonsondergang op het water. Hiermee is een eind gekomen aan ons bezoek aan Malta we hebben veel gezien en ongelofelijk genoten van onze vakantie op Malta.

Marsamxett haven  | Zonsondergang vanaf het veerpont Valletta - Sliema

Marsamxett haven | Zonsondergang vanaf het veerpont Valletta – Sliema

Klik hier voor een impressie, hier voor de foto’s en hier voor de route informatie van mijn bezoek van vandaag met als belangrijkste onderdelen, de Grand Harbour Cruise, het bezoek aan Fort. St. Elmo en tot slot aan de Saint John’s Co-Cathedral.

Impressie

Foto’s

Route informatie

Top

Geef een reactie