Malta | Fort St. Elmo

Dinsdag, 4 januari 2022 | Na de Grand Harbour Cruise is het tweede programma onderdeel voor vandaag is een bezoek aan Fort St. Elmo. Vanuit Sliema het eind en beginpunt van de Cruise door de Grand Harbour steek ik weer over naar Valletta om Fort St. Elmo uitgebreid te bezoeken, dit wil zeggen dat ik Fort St. Elmo van binnen – m.n. het “National War Museum” – en buitenom aan de zeekant bezoek. Als er een plek van significant belang is de geweest voor Malta dan is het wel Fort St. Elmo.

Valletta | Fort St. Elmo

Valletta | Fort St. Elmo

Door de strategische ligging van Malta in de Middellandse Zee is Malta toneel van nogal wat krijgshandelingen door de eeuwen heen geweest en dat zie je goed terug in de tentoonstelling van het National War Museum.

Fort St. Elmo | National War Museum

Fort St. Elmo | National War Museum

De tentoonstelling in het National War Museum geeft aan de hand van 7 thema’s een overzicht van de geschiedenis van Malta. De thema’s lopen van de prehistorie tot aan de toetreding tot de Europese Gemeenschap en alles wat daar tussen ligt. Na Fort St. Elmo aan de binnenkant bezocht te hebben wandel, klim en klauter ik aan de buitenkant van het Fort over rotsen naar de oude brug.

Fort St. Elmo | Klauteren en klimmen

Fort St. Elmo | Klauteren en klimmen

Vandaar uit gaat mijn wandeling verder naar de bewoonde wereld en mijn laatste stop voor vandaag, de St. John’s Co-Cathedral.

Klik hier voor een impressie en hier voor de foto’s van mijn bezoek aan Fort St. Elmo. Klik hier voor de route informatie

Impressie

Foto’s

Route informatie

Top

Geef een reactie